21 Temmuz 2023 Cuma

Kayseri Bilim Merkezi

KAYSERİ BİLİM MERKEZİ

Kocasinan - Kayseri’ de, etkileşimli sergileriyle, ziyaretçilerinin bilimsel olguları deneyerek tecrübe etmelerini, keşfederek anlamalarını sağlamak üzere TÜBİTAK desteğiyle 2016 yılında 2300 m2 kapalı sergi alanıyla hizmete açılan Kayseri Bilim Merkezi’nde, Temel Bilimler, Günlük Hayat ve Teknoloji sergi temalarından başka eğitim programlarının gerçekleştirileceği atölye ve laboratuvar alanları ve planetaryum da bulunmaktadır.

Hergün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği Kayseri Bilim merkezinde, Hareket, Evren, Atmosfer ve Işık, Yaşam, Yeryüzü ve Madde isimli 60 sergi ünitesi ve sergi alanının ortasında eğlenmek için kurulu bir platform,Sanat, Fen Bilimleri ve Robotik atölyeleri daha çok gençlerin ve öğrencilerin ziyaret ettiği ve ilgilendiği alanlardır. Ayrıca El Cezeri Sergisi, kütüphane bulunmaktadır.

Kayseri Bilim Merkezi’ nin ilgi çeken bölümlerinden biri de Devr-i Dinozor solonudur. Kayseri' de, hayvanlarını otlatan bir çoban tarafından bulunan ve daha sonra belediyenin desteğiyle gün yüzünü çıkarılan 7,5 milyon yıllık fosil, bu salonda sergileniyor. Antropologlar için hazine değerinde olan Yamula Barajı çevresinde geçtiğimiz yıllarda bulunan fil fosili ile 7 milyon yıllık zürafa kafası ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Ayrıca salonda canlandırma dinozor maketleri de bulunmaktadır

Yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin ve bunların gerçekçi hareketlerinin yansıtılabildiği kubbe biçimli büyük projeksiyon ekranına sahip olan Planeteryum, astronomi ve gökyüzüyle ilgili eğitici ve eğlendirici gösteriler sunmaktadır.

 Mustafa Taşkın

Hiç yorum yok: